Røgeovnens venner

Saltning & røgning Saltning  Fremstilling af saltlage  Hvad sker der i saltlagen ?
 Tider for lagesaltning  Røgemetoder  Saltlage opskrifter Dybfrysning
Pølser – Fejl og årsager Pølser -Tørrerum og eftermodning
4. februar 2014              Her kommer ikke til at ske noget på siden før om ca 14 dage – SÅ SKAL der laves vildtgspegepølser :-)
26. januar 2014                                                                                                                     LÆKKERIER
KollerNu er køllerne færdige og hænger i værkstedet i ca 2 graders varme og den ene luns efter den anden bliver snitter med en go lommekniv, det smager umådeligt godt, det eneste jeg vil sige er at 5 uger i saltlage er ok, men de er ikke saltet inde ved benet så en sprøjte med noget af saltlagen kommer altså på tale næste gang
22. januar 2014                                        NU ER KØLLERNE KOMMET I RØGEOVNEN
De hænger stadig i røgeovnen, og jeg har taget den første lund – mums, det smager FANTASTISK


19. januar 2014                                           SÅ ER KØLLERNE UDE AF SALTLAGEN
Koller2 Koller1
Så har køllerne ligget i saltlagen i 5 uger og er nu taget op, og så har de lige været i koldt rent ferskvand til udvanding i ca en halv time så der ikke kommer hvid salt kant på dem når de er færdige, nu skal de så tørre så de er klar til røgning i morgen :-)
11. januar 2014                       SÅ ER DER BLEVET LAVET 120 BRIKETTER TIL RØGEOVNEN
Briketter
Der skal jo snart gøres klar til de 2 dyrekøller som ligger på snart 5.te uge i saltlage :-) her er det de 60 første og de 60 andre står til tørre i et andet rum :-) der skal til de 30 timers røgning bruges ca 90 briketter
onsdag d. 18 december 2013                                                    OPRYDNING OG GOE` IDEER
Nu er der ved at være så meget gang i den herinde på siden, så den står over for en go gang oprydning :-) Er der af alle jer besøgende der har specielle ønsker eller andet så skriv det i bunden af siden, eller send en mail, så vil jeg PRØVE at få DET op at køre – Hilsen Arvid
mandag d. 30. december 2013  SÅDAN LAVER DU KRAT`U PØLSER (LÆSØ PØLSER)
Den traditionel rige krat`u pølse fra læsø skal man lede længe efter, og når man så endelig finder den smager den af et eller andet der bare er en dårlig kopi af de gamle slagters super pølse, jeg vil i denne video vise hvordan den i hvert fald kommer til at smage, og se fortræffelig ud – Slagteren fra Århusgade gav mig et par hint for et par år siden :-)
onsdag d. 18. december 2013         Bradley Smokeren – sådan virker den ….. :-)
På utallige opfordringer har jeg lige stykket denne bette film sammen, så tak for sparket bagi  :-)


17. december 2013                                                                      NYT DYREKØLLE FORSØG
NitritNitritsalt blandingen kan købes i Metro til en pris af ca. kr. 200,- for 25 kilo KollerBaljen passer perfekt i et alm. køleskab og er købt i Harald Nyborg til kr. 49,-
weeks
-3
-2
days
0
0
hours
-1
0
minutes
-1
-5
seconds
-2
-7
Nedtælling til at dyrekøllerne skal op af saltlagen
Var fornyligt til 90 år`s fødselsdag og mødte min gamle kokkeven, så der gik snakken jo på alverdens madlavning hvor han har kun noget mer erfaring en mig, bla. sagde han noget som jeg ville prøve….. Det sidste dyr jeg har skudt hang jo på krogen da jeg kom hjem og nu skulle det så prøves, og hvad var det så ????? Opskriften kommer her – Ta` en dyrekølle (jeg tog begge to) (med ben) men få alle hinderne fjernet. Tag en plastikbalje, kom 20 liter vand i og tilsæt 2200 gram – 0,6 % nitritsaltblanding og så lige en håndfuld sukker og et par laurbærblade kom dyrekøllerne i og sæt det hele i køleskab eller bare koldt i 5 uger, derefter skal det koldrøges i 30 timer – det skulle efter sigende smage pragtfuldt – Så det har jeg så gjort nu, nu er det så bare at vente i 5 uger :-)
  14. december 2013                                                              VILDTSPEGEPØLSER
Som lovet så har jeg nu fået stykket filmen om vildtspegepølser sammen – Håber at den kan bruges, skriv endelig i bunden af siden hvis i/du har ideer eller andet vi andre kan have glæde af :-)
10. december 2013Jeg har nu sat kommentarliste  på nederst på siden, så har du/I spørgsmål eller gode råd til andre er du/I hjertelig velkommen til at skrive eller ligge billeder ind – og det er ganske gratis :-)


10. december 2013

Så fik jeg lavet spegepølser og dyrerygsfileter – nu skal jeg så bare have røget det hele og henne omkring weekenden får jeg så lavet videoen som jeg så ligger ind her på siden :-)


9.december 2013Efter flere mails om at www.roegeovnens-venner.dk har lukket sin side og flere og flere valfarter til min side her er jo dejligt, men der er nu ikke sååå mange opskrifter her på siden- men som gammel kok vel jeg nu begynde at lægge flere ting ind omkring det med madlavning, og i aften vil jeg lave spegepølser på rådyr, alm. gris og elg – jeg vil filme det hele og så lægger jeg det på siden her om et par dage – hyg jer derude alle i madglade mennesker :-) …….Hilsen Arvid
15. november 2013                                            STORT BESØG
De senere dage har der været et stort besøgstal på netop denne side her, og jeg syntes egentlig ikke at her er noget af værdi, så det vil jeg da gøre noget ved :-)
14. november 2013               SPEGEPØLSER OG DYRERYG
 Farstog lige et billede af mine 8 kilo dyrefars inden det skulle mixes  Dyrerygtog osse lige et billede af dyreryggene inden de skulle i røgeovnen
spegepolser120. oktober 2013  Så kom de første vildtspegepølser i røgeovnen, nuuuu har det jo også stået stille hele sommeren, da man jo ikke røger pølser om sommeren, jo jo nogle gør da hvis man har alle de dyre grejer bla. slagterenHer er det pølser lavet på – krondyret fra i vinters og så er der lidt rådyr og sluttelig en omgang svinekød og svinespæk blandet i, der var ca. 12 kg kød og det blev til 16 pølser, men de begyndte at kondenserer pga kulde varme sammenstødet så de måtte lige tøres og vendes, så nu kører det igen – så om ca 10 timer er de færdige…. mums
 Det nye røgelokale  Det nye røgelokale

Det nye røgelokale

Det nye røgelokale
Det nye røgelokale samt en af hyggeaftnerne Det nye røgelokale samt en af hyggeaftnerne




Kommentarer

Røgeovnens venner — 9 kommentarer

  1. Hej Arvid blev helt vild efter jeg har set din dejlige røgovn.
    Ville også prøve så jeg købte en i USA men UPS.satte den til strømmen men
    puf det var 110V ved du evt.hvor man kan få den lavet eller købe en generator digital ny.
    Nået ikke engang at få den prøvet håber du evt kan hjælpe.
    Mvh.Tom

  2. Hej Arvid.
    Jeg har kikket på din hjemmeside og er blevet meget overrasket over den viden du har omkring røgning, ja du bevæger dig i naturen med jagt og fiskeri, det må fylde meget i din hverdag.
    Nu skal du høre jeg er meget ny udi røgningens kunst og søger derfor alt hvad jeg kan omkring røgning saltning tørring samt indstilling af ovnen (luft) hvor meget skal spjældet være åben under opstart og under røgning, jeg har købt en Bradely smoker, som jeg bestemt tror jeg ved hjælp udefra kan få meget glæde af. Jeg fisker og går på jagt hjembringer Elg – grise – rådyr og hvad der ellers kommer forbi bøssen, jeg mangler opskrifter og gode råd til min Bradely jeg har desværre ikke på dansk kunne finde noget fra Bradley jeg håber meget at du vil kunne hjælpe mig godt i gang, eventuel henvise til bøger som jeg vil kunne få glæde af at læse. Jeg har opdaget at det koldrøgsanlæg som jeg har købt, vil blive dyrt i briketter, jeg har hørt at jeg kan bruge smuld i andlæget ved at lave lidt ændringer. Jeg mener du på hjemmesiden giver udtryk for at du selv laver dine briketter, er det rigtig forstået, hvis det er giver du så opskriften videre. ? Jeg håber på lidt hjælp så jeg kan komme godt igang. Venlig hilsen Finn Jensen Rønne alle 21 4220 Korsør 0045 40110149

  3. Hej Arvid..
    Flot hjemmeside du har lavet..
    Vil lige høre om hvor mange grader du røger dine spegepølser ved.??
    Er koldrøgning ved omkring 20 grader ok..??

    • Hej der
      Jeg røger spegepølser der ved en 30 grader, og de bliver utroligt lækre :-)man siger jo 28 grader, at de kommer op på 35 engang imellem har intet at sige, så hvis du røger ved 20 grader er det bare helt okay – Hilsen Arvid

  4. Hej Arvid
    Mange tak for gennemgang af din Bradley og for din hilsen :-), sikken service.
    Det er klart en maskine jeg gerne vil anskaffe mig og man kan jo kun være misundelig på din dejlige garage og det setup du har.
    Glædelig jul og jeg ser frem til flere videoer i det nye år og til at se hvorledes det går med langtidsrøgning af det der ligger i 5 ugers lage.
    Mvh.
    Peter

  5. Hej Avid
    Mange tak for dine gode videoer og jagt og mad, jeg abonnerer på din youtube kanal, så venligst bliv ved med at lave dine videoer.
    Jeg har en varm røger æske som jeg bruger hver uge til at røge laks med. Jeg bor i England og alle der får det serveret er helt vilde med det. Jeg har også lavet en “kold røge maskine” af en gammel 200 liters olietønde og det går da også at lave laks i den, men det er svært at styre det og opnå ensartet kvalitet fra gang til gang – og nu kommer mit spørgsmål. Jeg kan se du bruger en Bradley og er interesseret i at høre dine erfaringer med den og om du er tilfreds med den, da jeg selv overvejer at anskaffe mig en koldrøger.

    Jeg har lige set din video hvor du laver spegepølser og håber der kommer mere af slagsen.
    Mvh.
    Peter

    • Hej Peter – Mange tak for de pæne ord over fra det store England :-) Det er jo herligt at røge selv og egentligt osse mega sjovt og jeg har også selv været hele spektret igennem med olietønder og alverdens ting og sager, men må nok sige at da jeg fik Bradleyen hørte alt andet op, den er super go at arbejde med og meget ensartet røgning hver gang – Tror faktisk på din foranledning jeg vil gå ud i mit røgerum nu og lave en film om Bradleyen med mine erfaringer :-)

  6. Hej Steen – Det evige tilbagevendende problem med kondencering er næsten altid kulde og varme når de mødes, jeg hænger min spegepølser i et køleskab hvor jeg har monteret tværgående stænger så pølserne hænger i en konstant temperatur og så vil jeg nok sige at 3 uger er lige vel lang tid – prøv med kun en 10 dage og så få dem vacumpakket der syntes jeg at der sker en hel masse og de bliver gode og saftige hvor de 3 uger kan gøre dem lidt tørre :-) Får de en brun rand i skorpen når de kommer ud af røgeovnen ?
    Hilsen Arvid

  7. Hej.
    kan se at du også røger “lidt” jeg har bygget min egen ovn 3 m/m sort plade inderst og 25 m/m brandbats og beklædt men 2 m/m rustfri plade udvendig den er 800x900x 2200 m/m så det er en stor ovn. jeg har lige lavet krondyr spegepølser men nu når de hænger til tørre de sidste 3 uger så kondencere de på ydresiden hvordan kan det være? håber du kan givet et svar, skal til at røge torsk og sej nu her.Hilsen steen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.